1 min

Huawei heeft aan de Chinese website Xinhuanet laten weten dat de Ascend P7 op 13 juni al 1 miljoen keer was verkocht. Het doel van Huawei is om 10 miljoen exemplaren te verkopen van de Ascend P7 in 12 maanden. Vooralsnog ligt het bedrijf daarmee op schema. Huawei verwacht verder dat het veel toestellen zal gaan verkopen nu 4G steeds belangrijker wordt.

Huawei bezet op dit moment de derde plek als er wordt gekeken naar de meest verkochten smartphones op dit moment. Op de eerste plek is nog steeds Samsung te vinden, gevolgd door Apple en dan dus Huawei. Veel andere fabrikanten azen echter ook op de derde plek en Huawei moet zijn best doen om dat vast te houden. Het bedrijf verwacht door de opkomende 4G-netwerken dat de vraag naar 4G-toestellen zal stijgen en daar springt het assortiment van Huawei goed op in.

De Huawei Ascend P7 werd op 7 mei gepresenteerd in Parijs. Techzine was daar toen bij en schreef ook een uitgebreide review over de Ascend P7. Het toestel is op dit moment het vlaggenschip van Huawei en is zeer competitief geprijsd ten opzichte van andere topmodellen. Het toestel verscheen begin juni in de winkels.