2min

LG bevestigde gisteren min of meer dat het nieuwe vlaggenschip wordt uitgerust met een QHD-scherm. Concurrent Huawei gaat daar gelijk op in en geeft aan dat dit soort schermen in smartphones geen nut dienen. Snelladers zijn volgens Huawei bovendien slecht voor de accuduur van toestellen.

Een QHD-scherm in een smartphone is nutteloos en dwaas

Huawei ziet geen toegevoegde waarde van een QHD-scherm in een smartphone, zoals bij de LG G3 het geval zal zijn. Richard Yu, bestuursvoorzitter en CEO van Huawei, geeft in een interview aan dat hij geen enkel probleem ziet in de keuze voor een Full HD-scherm voor de Ascend P7, het nieuwe vlaggenschip van Huawei. "Volgens mij hebben smartphones geen QHD-schermen nodig. Je ogen zijn totaal niet in staat om het verschil tussen Full HD en QHD te zien op die schermgrootte. Het is dus onzinnig en dwaas."

Het gebruik van QHD-schermen is volgens Yu niet alleen onzin, het is ook slecht voor de accuduur en de aanschafprijs. Huawei heeft zich in Europa ontpopt als een bedrijf dat zich hard maakt voor lage prijzen. Het Chinese merk werkt bovendien hard aan langere accuduur, maar geeft aan dat er meer tijd nodig is voordat men echt resultaat ziet. De Ascend P7 kent wel net als de Galaxy S5 (review) een speciale mode waarmee de telefoon 24 uur aan kan blijven met een acculading van 10 procent.

Snelladers verkorten levensduur van accu

Yu trekt ook van leer tegen acculaders met een hoge stroomsterkte. Hoewel de laders op korte termijn voordeel opleveren omdat een smartphone sneller vol is, zorgen ze er op de langere termijn voor dat de accu ook sneller weer leeg is. Vooral als de accu niet verwisselbaar is, is dat een probleem voor consumenten.