1 min

In 2014 kwamen de eerste smartphones met Quad HD-schermen op de markt. LG was met de G3 de eerste en Samsung kwam ook met een speciale versie van de Galaxy S5 met een Quad HD-scherm. Inmiddels heeft Samsung ook de Galaxy Note 4 met Quad HD gepresenteerd. Sony denkt er het zijne van.

Op de redactie van Techzine zien we de toevoeging van Quad HD op smartphones niet direct als een vooruitgang. Bij de LG G3 (review) was de vooruitgang nauwelijks zichtbaar en dus geen meerwaarde. Ook Huawei ziet Quad HD-schermen niet zitten. Sony heeft zich inmiddels ook tegen de ‘innovatie’ uitgesproken. Calum MacDougall van Sony geeft tegenover TrustedReviews aan dat Quad HD het verlies aan accuduur niet waard is.

"Wij zijn ervan overtuigd dat een belangrijk gedeelte van de gebruikservaring bestaat uit de accuduur, terwijl we ook geloven dat we een geweldig Full HD-scherm kunnen leveren met onze technologieën. We zouden niet weten waarom we dan accuduur zouden inleveren voor een 2K-scherm," zegt MacDougall.

Hoewel Sony’s nieuwe vlaggenschip dus niet is voorzien van een Quad HD-scherm, is het duidelijk dat Sony daar wel degelijk over heeft nagedacht.