De LG G3 wordt mogelijk de eerste grote release van een smartphone met een QHD-scherm. Twitteraar @evleaks lekte vandaag een User Agent-profiel waaruit op te maken is dat de schermresolutie 1440 bij 2560 pixels zal bedragen.

Het is niet geheel zeker of het over de LG G3 gaat, in het profiel wordt het desbetreffende apparaat aangeduid met de codenaam LG D850. Met zo’n scherm kunnen we echter wel stellen dat het hier een toptoestel betreft, aangezien het profiel afkomstig is van LG’s eigen website is het ook aannemelijk dat het hier gaat om een echt toestel.

Het is niet voor het eerst dat beweerd wordt dat de LG G3 voorzien wordt van een QHD-scherm. In januari meldde een interne bron hetzelfde, volgens diegene zou de G3 een scherm van 5,5 inch bevatten. Daarmee komt de pixeldichtheid op 534 pixels per inch.

Het is echter de vraag of het menselijk oog nog profiteert van zo’n resolutie. Smartphone-fabrikant OnePlus meldde deze week juist dat het voor de OnePlus One met 5,5 inch-scherm niet koos voor een QHD-resolutie omdat "het verschil enkel met een microscoop te zien is". Daarnaast zou zo’n scherm veel meer energie vreten.