1 min

Na de presentatie van de LG G3 gingen de meeste journalisten blindelings af op het zojuist aangekondigde vlaggenschip. Duitse journalisten van de website AppDated wisten echter een G Watch in handen te krijgen en maakten daar een korte video van. Het is de eerste keer dat het mobiele besturingssysteem Android Wear in actie is te zien.

De video van AppDated is ontoegankelijk gemaakt, maar via een omweg hebben we deze weten te bemachtigen zodat je deze alsnog kan bekijken. Gedurende de video wordt ingegaan op het Android-besturingssysteem, alsook het horloge zelf.

Het is duidelijk dat de ontwikkeling van Android Wear nog niet afgerond is, dat wordt ook door het toestel vermeld. Ook is er de optie om bugs in te sturen. Android Wear lijkt voornamelijk te werken met veegbewegingen. Zo wordt de accustatus zichtbaar wanneer van boven naar beneden wordt geveegd.

Het uiterlijk van het besturingssysteem doet direct aan andere producten van Google denken, door het gebruik van grote witte vlakken en de kleuren uit het logo.