Op Amazon is een Moto G-variant verschenen die vooralsnog niet officieel is aangekondigd. Het gaat om een Moto G met ondersteuning voor 4G-netwerken, welke voor 220 Britse pond te koop is.

De Moto G (review) is in onze ogen beter dan elke andere telefoon in zijn prijsklasse. We zetten het toestel niet voor niks al maandenlang op de eerste plaats in ons koopadvies. Er is echter altijd ruimte voor verbetering, zo mist de Moto G nog ondersteuning voor microSD-kaartjes en 4G-netwerken.


Die laatste tekortkoming lijkt Motorola mogelijk op te willen lossen. Op Amazon zijn twee nieuwe modellen online geplaatst, wat mogelijk per ongeluk is gebeurd. Het verschil tussen deze twee modellen is de kleur van de behuizing. De ene versie beschikt over een zwarte behuizing, de andere is wit. Dat is een vooralsnog ongebruikelijke kleur voor de Moto G.

De toestellen zullen volgens Amazon op 30 juni beschikbaar komen voor 220 pond. Dat is omgerekend 270 euro. Motorola houdt vandaag een persconferentie waar vrijwel zeker de goedkopere Moto E wordt aangekondigd, er is echter geen enkele reden waarom Motorola niet ook deze Moto G-variant zou kunnen presenteren.