Het lijkt erop dat Motorola binnenkort één van de grootste tekortkomingen van de nieuwe Moto G zal oplossen. Op de Braziliaanse afdeling van de website is een Moto G-variant met 4G-ondersteuning verschenen.

De 2014-versie van de Moto G (review) heeft -net als in eerste instantie bij de voorganger het geval was- geen ondersteuning voor 4G-netwerken. De geschiedenis lijkt zich te herhalen: Motorola komt opnieuw met een variant die deze ondersteuning alsnog toevoegt. Op de Braziliaanse website van Motorola zijn verwijzingen naar dit toestel ontdekt door Android Police.

De Moto G (2014) met 4G is ook van enkele andere kleine aanpassingen voorzien. Zo wordt het toestel standaard voorzien van 16GB opslagruimte, in plaats van 8GB. Ook heeft de accu met 2390 mAh een stukje meer capaciteit dan de 2070 mAh van de originele Moto G (2014).

Andere zaken zoals werkgeheugen, camera, processor en scherm lijken gelijk te blijven. Voor 4G-ondersteuning is wel een concessie gedaan: de Moto G (2014) met 4G is voor zover bekend niet verkrijgbaar met dual-sim optie.