2min Devices

Specificaties nieuwe Moto E doen de ronde

De Motorola Moto E is nog niet zo lang geleden uitgebracht, maar achter de schermen wordt natuurlijk alweer gewerkt aan een opvolger. De Moto E is het meest betaalbare toestel uit Motorola’s assortiment.

De Moto E (review) is ongetwijfeld een van de succesvolste smartphones uit 2014. Motorola maakt smartphones niet alleen betaalbaarder in de armere landen, ook onze eigen recensie loopt als een zonnetje. De Moto E werd medio mei aangekondigd en het lijkt erop dat een opvolger al redelijk snel zal komen. Net als we zagen bij de nieuwe versies van de Moto G (review) en Moto X (review) zal ook de nieuwe Moto E de nodige verbeteringen qua hardware met zich meebrengen.

Volgens een Grieks blog krijgt de nieuwe Moto E een scherm van 4,5 inch, met daarop 540 bij 960 pixels. De achterste camera heeft een resolutie van 5 megapixel en beschikt over een flitser, die de originele Moto E moest ontberen. Uiteraard zal Motorola de Moto E van Android 5.0 Lollipop voorzien.

Wellicht het meest opmerkelijke aan de nieuwe Moto E is ondersteuning voor 4G-netwerken. Het is echter onduidelijk welke chipset Motorola heeft uitgekozen, maar de Snapdragon 210, 400 of 410 van Qualcomm lijken voor de hand te liggen omdat deze allemaal 4G-connecties ondersteunen.

Bron:GSM Arena