De Amerikaanse retailer Best Buy heeft de Moto E 4G op zijn websites geplaatst in combinatie met een Sprint Prepaid-abonnement. Motorola zal dit toestel ongetwijfeld zeer binnenkort gaan presenteren, aangezien zowel het uiterlijk als de specificaties nu op straat liggen.

De Moto E 4G zal uiteraard over 4G-connectiviteit beschikken, iets wat op de originele Motorola Moto E (review) nog ontbrak. Daarnaast beschikt het toestel over een 4,5 inch scherm in plaats van een 4,3 inch scherm. De schermresolutie is wel hetzelfde gebleven met 960 x 540 pixels. De grote vraag is nog even voor wat voor processor Motorola heeft gekozen aangezien het bedrijf claimt dat het gaat om een Qualcomm Snapdragon processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz en 4G-connectiviteit.

De Moto E beschikte over een Snapdragon 200-chip, er is wel een Snapdragon 210-chip met 4G maar de kloksnelheid van deze chip gaat niet hoger dan 1,1 GHz. Daarmee heeft of Best Buy een foutje gemaakt of Motorola heeft gekozen voor bijvoorbeeld de Snapdragon 410-chip, deze kan wel draaien op 1,2 GHz. De overige specificaties zijn wel duidelijk, zo is er 1GB aan werkgeheugen aanwezig en 8GB aan opslagcapaciteit, maar deze is nog uitbreidbaar via een microSD-slot. Dit is echter al een upgrade want de originele Moto E moest het stellen met slechts 4GB.

Aan de achterzijde is een 5 megapixel-camera aanwezig maar geen flitser, aan de voorzijde heeft Motorola gekozen voor een VGA-camera. Het toestel zal direct beschikken over de laatste versie van Android, namelijk Android 5.0 Lollipop.

Wat de prijs gaat worden van het toestel is nog niet bekend, Best Buy vraagt er 99 dollar voor in combinatie met een prepaid-abonnement. Als we dat omrekenen komen we uit op 106 euro inclusief BTW. Daarmee is het toestel een stuk goedkoper dan de Moto E was op het moment van introductie, dat toestel had een adviesprijs van 119,95 euro. De Moto E kost op dit moment 103 euro.