Motorola heeft vandaag de Moto E (GEN 2) gepresenteerd. De "GEN 2" betekent dat het gaat om de tweede generatie van de Moto E. Vorig jaar verscheen de eerste generatie en dat was de goedkoopste Motorola-smartphone tot op heden. Nu is het tijd voor een nieuwe versie met als belangrijkste verbetering een 4G-verbinding.

De nieuwe Moto E is een upgrade van de Moto E (review) van vorig jaar. Het ontwerp is een klein beetje op de schop gegaan, in plaats van twee zilveren speakergrills is er nu nog maar één aanwezig op de voorkant van het toestel. Daarnaast heeft het toestel een camera aan de voorkant gekregen, het oude model moest het stellen zonder camera aan de voorzijde.

De nieuwe Moto E (GEN 2) is een toestel met een scherm van 4,5 inch (in plaats van 4,3 inch) met een schermresolutie van 960 x 540 pixels (qHD). Dit scherm wordt beschermd door een laag Corning Gorilla Glass 3 en een anti-vingerafdrukcoating, waardoor het scherm goed leesbaar moet blijven. Motorola heeft aan de binnenkant gekozen voor een nieuwe Qualcomm Snapdragon 410-chip, deze is een stukje sneller dan de Snapdragon 200 die in de eerste Moto E zat, daarnaast beschikt deze chip of 4G-connectiviteit waardoor dit toestel over een veel snellere mobiele internetverbinding kan beschikken.

Verder heeft Motorola gekozen voor 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Vooral de opslagcapaciteit is een goede verbetering deze is verdubbeld ten opzichte van de eerste versie en daardoor kunnen gebruikers een stuk meer apps installeren of bestanden opslaan op hun toestel. De opslagcapaciteit is overigens ook nog uit te breiden via een microSD-kaartje.

Aan de achterzijde is een camera te vinden van 5 megapixels maar helaas geen flitser. Aan de voorkant is gekozen voor een VGA-camera, hoewel Motorola claimt dat je daar selfies mee kan maken is het kwalitatief zo slecht dat geen camera ongeveer hetzelfde effect heeft.

De prijs en beschikbaarheid is inmiddels door Motorola gecommuniceerd richting ons, de nieuwe Moto E zal half maart leverbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van 129 euro. Het toestel komt verschijnt in het wit en het zwart.