1 min

De Motorola Moto E heeft zijn gezicht tentoongespreid in officiële persafbeeldingen die zijn uitgelekt. Ook is het grotendeels duidelijk wat voor ingewanden Motorola’s nieuwe budgetsmartphone zal bevatten.

Motorola wist de concurrentie flink op te schudden met de nog steeds ongenaakbare Moto G (review) en het bedrijf dat door Lenovo wordt overgenomen lijkt daar nog graag een schepje bovenop te willen doen door een nog goedkoper model uit te brengen. Het gaat om de Moto E, welke voorzien wordt van een scherm van 4,3 inch, met een nog onbekende resolutie.

Verder wordt het toestel uitgerust met een Snapdragon-processor die tikt op 1,2 GHz, 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. De opslagruimte zal verder uit te breiden zijn door middel van een microSD-kaartje. De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 5 megapixel.

Een camera op de voorzijde lijkt afgaande op de foto’s niet aanwezig, de speaker voor geluidsuitvoer zit op de voorkant van de telefoon. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat (review), de accucapaciteit bedraagt 1.980 mAh.

Motorola kondigt de Moto E naar verwachting later deze week aan.