De Samsung Galaxy S5 beschikt mogelijk over een vingerafdrukscanner die in het scherm van de smartphone is geïntegreerd. Daarnaast wordt opnieuw beweerd dat de smartphone niet meer wordt uitgerust met fysieke knoppen, dat meldt iTech Addict op basis van interne bronnen.

Samsung zou het scherm in de Galaxy S5 uitrusten met een extra electromagnetische laag, waarmee vingerafdrukken waargenomen kunnen worden. Die techniek is voor Samsung niet geheel nieuw: Het bedrijf hanteert deze al voor het waarnemen van de S Pen bij de Galaxy Note-producten.

Daarmee hoeven gebruikers hun vinger dus niet op een vaste locatie te plaatsen, maar wordt het gehele scherm een vingerafdruksensor. Volgens ETNews heeft Samsung naar aanleiding van de Apple iPhone 5S (review) besloten dat het tijd is om dergelijke techniek in te bouwen.

Ook zullen de fysieke Android-knoppen onder het scherm verdwijnen. Zoals we bij veel recente smartphones en tablets met Android zien, worden deze knoppen op het scherm weergegeven wanneer dat relevant is voor de gebruiker. Ook andere nieuwe Galaxy-producten zullen voortaan niet meer worden voorzien van de fysieke Android-knoppen, zo wordt gemeld.

Samsung kondigt de Galaxy S5 waarschijnlijk op 24 februari aan. Gisteren werden aannemelijke specificaties van de smartphone gelekt, een vingerafdrukscanner hoorde daar ook tot de genoemde onderdelen.