Dat Microsoft dit jaar nog met een tweede update voor Windows 8.1 zal komen staat eigenlijk al tijden vast. De grote vraag was alleen wanneer deze tweede update zou komen en wat voor veranderingen er zouden komen. Een Russische website laat weten dat de update op 12 augustus deel uit zal maken van Patch Tuesday en geen visuele veranderingen brengt.

De Russische website heeft de hand weten te leggen op documentatie van Microsoft, waaruit zou blijken dat de update vanaf 12 augustus wordt verspreid onder Windows 8.1-gebruikers. Om de update te installeren moet Windows 8.1 update 1 waarschijnlijk wel zijn geïnstalleerd. Het feit dat de update volgens de Russische website deel uitmaakt van Patch Tuesday betekent ook dat de update gratis zal zijn.

Het slechte nieuws is echter dat de update geen nieuwe functies naar Windows brengt, maar alleen de nodige problemen in het besturingssysteem oplost. De update is dan ook een stuk kleiner dan de eerste grote update voor Windows 8.1. De update is dus niet gericht op visuele aanpassingen, maar op stabiliteit en het oplossen van bugs en beveiligingsproblemen.


Bovenstaande afbeelding is door de Russische website gepubliceerd, of de afbeelding ook authentiek is, is niet te verifiëren. Dat Microsoft in augustus of september met een update zou komen lag wel in de lijn der verwachting.

Veel gebruikers hoopten echter dat het oude vertrouwde startmenu zou terugkeren bij de tweede update. Waarschijnlijk zullen ze hiervoor moeten wachten op Windows Treshold, wat waarschijnlijk Windows 9 zal worden en pas volgend jaar beschikbaar komt.