De eerste details rondom de Sony Xperia Z3 zijn mogelijk bekend. Sony zou de nieuwe smartphone voorzien van een bijzondere coating die onder andere beter tegen krassen moet kunnen. Natuurlijk krijgt de hardware ook weer een upgrade.

De Sony Xperia Z1 (review) kreeg nauwelijks tijd in de spotlight omdat de Xperia Z2 (review) al enkele maanden later werd aangekondigd. Maar mogelijk is het huidige topmodel van Sony hetzelfde lot toebedeeld. Een opvolger zou namelijk gepland staan voor een aankondiging in augustus. Wat dat betreft is het allesbehalve gek dat we inmiddels de eerst geruchten te horen krijgen.

Er zijn foto’s van een metalen frame uitgelekt, naar verluidt zou dit het interne frame van de Xperia Z3 zijn. Het frame is erg dun, maar laat verder weinig details los. Wel wordt beweerd dat de behuizing van de Xperia Z3 wordt voorzien van een PVD-coating, welke we in het verleden al eens zagen bij de Nokia 8800. Deze coating zorgt in vergelijking met andere methoden voor een betere bescherming tegen vallen, corrosie en krassen. Ook is het aanbrengen van de coating milieuvriendelijker.

Wat betreft specificaties worden er ook al de nodige zaken vermeld. De Xperia Z3 wordt opnieuw uitgerust met een Full HD-scherm, maar krijgt wel een Qualcomm Snapdragon 805-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,7 GHz. Het grafische werk wordt verricht door een Adreno 420 met een kloksnelheid van 500 MHz. Verder is er opnieuw 3GB werkgeheugen en een 20,7 megapixel-camera.

De Sony Xperia Z3 zal volgens de bron in augustus worden aangekondigd.