1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Met een behuizing van metaal was de LG G3 aanzienlijk duurder geweest, heeft LG’s vice-president van mobiele ontwerpen aangegeven. De prijs van de D3 zou volgens Chul Bae Lee te duur zijn geworden.

Vrijwel alle details rondom de LG G3 (hands-on) waren voorafgaande aan de presentatie al bekend, maar tot op het laatste moment was er over de behuizing onduidelijkheid. Uiteindelijk bleek de G3 geen metalen behuizing te hebben, maar het te moeten doen met een behuizing van plastic, met een "metalen skin".

LG had naar eigen zeggen een goede reden hiervoor: "Als we 300 dollar extra konden vragen hadden we misschien voor metaal kunnen gaan," zegt Lee in een interview. Maar dat zou meer nadelen met zich hebben meegebracht, volgens de topman: "Met metaal zouden de randen rondom het scherm groter zijn geworden, alsook de gehele omvang van het apparaat. De G3 zou ook zwaarder en glibberig zijn geworden."

Uiteindelijk is Lee tevreden met de keuze voor plastic: "Wat zou het beste materiaal zijn voor deze telefoon? Ik denk dat metaal niet het juiste antwoord zou zijn."