Hoewel de LG G3 nog niet op de markt is, werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant alweer hard aan een nog beter toestel, zo beweert een Koreaanse website. De LG G3 is in sommige opzichten al de meest vooruitstrevende smartphone van dit moment.

De LG G3 (hands-on) krijgt volgens de Koreaanse site Naver op termijn mogelijk een duurder broertje, voorzien van een Qualcomm Snapdragon 805-chipset. Andere verschillen noemt de site niet, maar de aanwezigheid van die chipset kan al een aanzienlijke vooruitgang betekenen.

De verbeterde G3 is daarmee bijvoorbeeld in staat om om te gaan met opnames vanuit een dubbele camera en 4K-opnames met 30 beelden per seconde waarbij je gelijktijdig 15 foto’s per seconde kunt maken. Ook gaat de algemene (grafische) rekenkracht erop vooruit.

Zaken waarmee de LG G3 al behoorlijk indruk weet te maken zijn bijvoorbeeld het scherm, de camera en de accu. LG is de eerste fabrikant die een high-end smartphone bedoeld voor de massa voorziet van een scherm met een Quad HD-resolutie. De camera is voorzien van Laser Auto Focus, waarmee snel op objecten kan worden scherpgesteld. De accu is bovendien gemaakt van grafeen, wat een langere batterijduur moet opleveren.

De ‘gewone’ LG G3 wordt begin juli in de winkelschappen gelegd met een prijs van 549 euro.