1 min

Het lijkt erop dat Sony niet lang op zich zal laten wachten met de lancering van een nieuwe high-end smartphone. Een toestel dat vermoedelijk de Xperia Z3 is, is door het Amerikaanse overheidsorgaan FCC goedgekeurd.

Het betreft hier een toestel dat wordt aangeduid met de productcode D6603. Volgens de vermelding van de FCC is het toestel onder andere voorzien van ondersteuning voor Bluetooth-, GPS-, LTE-, NFC- en WiFi-verbindingen. Ook is er de mogelijkheid om een microSD-kaartje te plaatsen. Al deze zaken zijn niet bijzonder verrassend, maar dat zijn de punten waarop de FCC apparaten test.

Van de Xperia Z3 wordt afgaande op de geruchten ook niet verwacht dat er gigantische veranderingen aan zitten te komen. Het toestel zou in vergelijking met de Xperia Z2 (review) ook slechts een kleine update zijn. Zo zou de telefoon voorzien zijn van een Full HD-scherm terwijl sommige concurrenten inmiddels voor hogere resoluties kiezen. De LG G3 (review) heeft bijvoorbeeld een Quad HD-scherm aan boord. De kans is wel groot dat Sony een groot herontwerp doorvoert.

Waarschijnlijk kondigt Sony de Xperia Z3 aan tijdens de IFA-beurs die in september zal plaatsvinden.