In een interview met The New York Time heeft Jonathan Ive, de hoofdontwerper van Apple, aangegeven dat er producten aankomen waarin een nieuw materiaal wordt gebruikt. Ive doelt hierbij waarschijnlijk op het gebruik van saffier of LiquidMetal in de iPhone 6 en/of de iWatch.

Naar verwachting komt Apple later dit jaar op de proppen met de iPhone 6 en de iWatch. De schermen in deze producten zouden niet voorzien zijn van een laag Gorilla Glass, maar van saffier. In verhouding tot Gorilla Glass is saffier minder gevoelig voor krassen.

In het interview geeft Ive aan dat hij werkt met materialen die Apple nog nooit eerder heeft gebruikt, maar om welk materiaal het gaat geeft de man niet aan. Het zou eveneens kunnen gaan om LiquidMetal, een materiaal waarmee Apple al jarenlang experimenteert.

In feite heeft Apple echter zowel saffier als LiquidMetal al gebruikt in eerdere producten. Voor de afdekking van de camera en Touch ID-sensor van iPhones wordt saffier gebruikt, de meegeleverde tool voor de sim-lade is gemaakt van LiquidMetal.