1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De FIFA heeft vandaag bekendgemaakt dat Beats-koptelefoons verboden zijn in de stadions. De spelers mogen niet langer met hun koptelefoon op het stadion in of uitlopen, iets wat nu regelmatig gebeurt. De reden voor de FIFA om de koptelefoons te verbieden is simpel, Sony is de officiële hoofdsponsor van het WK en niet Beats.

Sony is de officiële sponsors van het wereldkampioenschap voetbal en daardoor is er geen ruimte voor andere fabrikanten. In de stadions mogen producten van andere fabrikanten dan ook niet duidelijk zichtbaar zijn. Veel voetbalspelers kiezen ervoor om hun eigen muziek mee te nemen en maken om te luisteren gebruik van een koptelefoon. Deze koptelefoons zijn eigenlijk vrijwel altijd van het merk Beats. De grote vraag is natuurlijk of dat toeval is, waarschijnlijk niet.

Tijdens de olympische spelen in Londen stuurde Beats naar alle sporters een gratis exemplaar toe van een van hun hoofdtelefoons. Op die manier wist het bedrijf veel aandacht voor hun merk te genereren en leidde dat destijds ook tot een verbod op de koptelefoons. Nu worden de koptelefoons opnieuw verboden omdat weer veel sporters met een koptelefoon van Beats rondlopen, de kans is dus groot dat het bedrijf opnieuw gratis exemplaren heeft verstrekt.

Sony is echter de officiële sponsor van het WK en om die reden mag dan ook alleen dat bedrijf prominent in beeld zijn.