2min Devices

‘Macbook Air 12 inch komt in tweede kwartaal, grote iPad uitgesteld’

Volgens The Wall Street Journal (WSJ) verschijnt de nieuwe 12 inch Macbook Air in het tweede kwartaal van dit jaar. Bronnen van de krant melden dat fabrikanten zijn begonnen met de productie van de nieuwe Macbook Air en dat de eerste voorraden binnenkort worden verscheept. Een nieuwe iPad met een 12,9 inch scherm zou zijn uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar.

Er gaan al tijden geruchten over een nieuwe Macbook Air van 12 inch met een compleet nieuw ontwerp. Zo zou de 12 inch-versie een Retina-scherm krijgen en zou de Macbook Air nog dunner worden gemaakt. Dit wil Apple doen door alle USB-poorten, SD-kaartlezer en Magsafe-aansluiting te schrappen. In plaats daarvan zou het nieuwe model alleen een koptelefoonaansluiting en omkeerbare USB-poorten krijgen. Deze nieuwe USB-poorten zijn recent toegevoegd aan de USB-standaard. Op dit moment heeft Apple alleen Macbook Airs met een 11 en 13 inch-scherm in zijn assortiment.

Grote vraag is nu of Apple de nieuwe Macbook Air aanstaande maandag zal presenteren, dan organiseert het bedrijf een evenement om in elk geval opnieuw de lancering van de Apple Watch onder de aandacht brengen. De kans is in elk geval aanwezig dat Apple meer zal tonen dan alleen een Apple Watch.

Grote iPad

Apple zou eigenlijk ook begin dit jaar een grote iPad uitbrengen met een 12,9 inch-scherm. Volgens de bronnen van de WSJ is dat model uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Ook zou Apple overwegen om deze iPad te voorzien van een nieuwe USB-poort. Op de huidige iPads is geen USB-poort te vinden, alleen een lightning-poort.

Bron:WSJ