1 min

Google presenteerde gisteren een nieuwe versie van Android en HTC heeft al gauw duidelijk gemaakt dat de duurste smartphones uit het assortiment al snel een update mogen verwachten. Binnen 90 dagen na de lancering van Android L zal een update voor de HTC One M7 en One M8 worden uitgerold.

Met de uitgave van Android 4.4 KitKat (review) was HTC ook direct van de partij om te melden dat het besturingssysteem binnen 90 dagen na uitgave naar de HTC One M7 (review) zou worden gebracht. Met het nieuwe Android L is dat opnieuw het geval, maar dan ook voor de HTC One M8 (review).

Google toonde Android L gisteren voor het eerst. De update is de grootste tot nu toe, zo meldt de zoekgigant zelf. Zo goed als alle onderdelen zijn op de schop gegaan en Google hanteert ook wederom een nieuwe designtaal genaamd Material. Het doel van deze stijl is om deze door te trekken naar verschillende platformen om meer eenheid te creëren. Het is wel de vraag in hoeverre fabrikanten dit ontwerp in ere zullen laten, normaliter wordt er een eigen skin over Android geplaatst.

Het is nog onduidelijk wanneer Android L door Google wordtg uitgebracht. Er is al wel een preview voor ontwikkelaars te verkrijgen, deze preview is te installeren op de Google Nexus 5 en Nexus 7.