Apple geeft ontwikkelaars met iOS 8 veel meer vrijheid dan ze voorheen genoten. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat men plugins voor de Safari-webbrowser kan ontwikkelen. 1Password toont in een korte video hoe in samenwerking met de Touch ID-sensor automatisch wachtwoorden ingevoerd kunnen worden op websites.

De Touch ID-sensor werd vorig jaar geïntroduceerd met de iPhone 5S (review), maar lijkt in 2014 ook zijn opwachting te maken in alle nieuwe iPhones en iPads. Vooralsnog is de sensor alleen te gebruiken om een toestel te ontgrendelen en om aankopen te doen in de App Store. Met iOS 8 krijgen ontwikkelaars ook toegang tot deze verificatiemethode en wordt het gebruiksgemak vermoedelijk aanzienlijk vergroot.

Dat geldt zeker als partijen zoals AgileBits, de makers van 1Password, inspringen op de nieuwe mogelijkheden. In onderstaande video wordt getoond hoe via de deelknop van Safari een wachtwoord op een website kan worden ingevoerd via 1Password. Overigens kan 1Password nu ook al automatisch inloggegevens invullen, maar dan wel alleen als je over het internet surft via de app zelf, wat omslachtig is. Ook kan de applicatie zelf ontgrendeld worden met de verificatiemethode.

1Password is te downloaden vanuit de App Store en kost 15,99 euro.