1 min

Uit tests met de vroege versie van Android L komt naar voren dat de accuduur ten opzichte van Android 4.4 KitKat aanzienlijk verbeterd wordt. Google kondigde tijdens de presentatie van Android L ook Project Volta aan, waarmee energiebesparingen gerealiseerd moesten worden.

Door de uitvoering van taken in kleine groepen samen te voegen met Project Volta, wordt een minder grote aanslag op de accu gepleegd. Ook moet de nieuwe ART-engine efficiënter zijn dan de oude Dalvik-variant. Ars Technica ging op onderzoek uit en concludeert dat de vroege versie van Android L inderdaad de nodige verbeteringen oplevert.


Voor de test gebruikte de website een Google Nexus 5 (review) en werd bekeken hoe lang het toestel het op één lading volhield onder bepaalde omstandigheden. Het verschil was niet bepaald miniem: 345 minuten op Android 4.4.4 KitKat tegenover 471 minuten op Android L. Dat is een verschil van 36 procent.

Het is mogelijk dat Google uiteindelijk nog meer winst weet te boeken door verfijningen in de programmatuur. Android L wordt later dit jaar verwacht.