1 min

Google heeft een deel van de broncode van Android L vrijgegeven en deed dat ook voor de Nexus 4 en de originele Nexus 7. Het is daardoor zo goed als zeker dat Google de nieuwe Android-versie ook naar deze apparaten zal brengen.

Toen Google een vroege versie van Android L uitbracht, gebeurde dat alleen voor de Nexus 5 en Nexus 7 uit 2013. Daardoor ontstond argwaan: zou Google wel van plan zijn om Android L ook voor oudere Nexus-producten uit te brengen? Gelukkig voor de eigenaars van de Nexus 4 en Nexus 7 uit 2012 zullen die apparaten geüpdatet worden. Ook de Nexus 10, in onze regio niet officieel uitgebracht, zal waarschijnlijk een update krijgen. De vrijgave van de broncode voor deze apparaten is geen bevestiging, maar wel een duidelijke aanwijzing.

Android L brengt een geheel vernieuwde interface en 5000 nieuwe API’s voor ontwikkelaars. Eerder vandaag berichtte Techzine ook dat uit onderzoek bleek dat de accuduur met Android L aanzienlijk verbeterd zal worden. Google noemt Android L de grootste update tot op heden voor Android.

De uitgave van de uiteindelijke versie van Android L wordt na de zomer verwacht.