1 min

Volgens de Daily Mail werkt Apple samen met Intelligent Energy aan de integratie van brandstofceltechnologie in mobiele producten. Met een brandstofcel kan een mobiel apparaat dagen of zelfs weken draaien op één lading.

Er zijn een aantal nieuwe technologieën op komst die de accuduur van mobiele apparaten flink kunnen bevorderen. Eén van die technologieën is de brandstofcel, waarvan de komst al jarenlang wordt voorzien. Toch is het nog altijd niet zover en volgens de bronnen zal het ook nog jaren duren.

De brandstofcel is zeer efficiënt, slijt nauwelijks en het betreft een groene energie. Opnieuw opladen gebeurt simpelweg door een nieuwe lading waterstof toe te voegen of de accu te verwisselen. Dat laatste kan je ook als een nadeel zien.

Intelligent Energy werkt volgens Daily Mail samen met Apple aan de integratie in mobiele apparaten. Onlangs bleek al dat Intelligent Energy samen met een groot technologiebedrijf een bundel patenten rondom de praktische toepassing van brandstofceltechnologie had gekocht. Volgens bronnen uit de industrie is Apple dat anonieme bedrijf. Ook opvallend: Intelligent Energy opende onlangs een kantoor in de buurt van Cupertino, Apple’s uitvalbasis.