2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

Met de G3 heeft LG dit jaar een vernieuwende high-end smartphone op de markt gezet. Enkele hoogtepunten van dat toestel zijn een mooie interface, Quad HD-resolutie, een accu van grafeen en een camera die dankzij een laser snel kan focussen. Met de G3 S -in sommige markten G3 Beat genaamd- wil LG een aantal van deze goede punten naar een lager segment brengen. Maar om een lagere prijs te kunnen realiseren heeft de G3 S natuurlijk wat zaken moeten inleveren en is het alles behalve een regelrechte kopie van de G3.

Zo beschikt het toestel over een scherm dat een halve inch kleiner is, met een HD-resolutie zijn er ook viermaal zo weinig pixels aanwezig. In plaats van een Snapdragon 801-chipset is er een Snapdragon 400-variant aan boord. De G3 S moet het ook stellen met 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte, in beide gevallen de helft van hetgeen je terugvindt in de goedkoopste versie van de G3. Hoewel de camera wel over Laser Autofocus beschikt is optische stabilisatie achterwege gebleven, de camera schiet bovendien geen foto’s in 13 maar 8 megapixel en heeft geen dubbele flitser. Het maken van Ultra HD-video’s behoort eveneens niet tot de mogelijkheden. Het laatste noemenswaardige verschil is dat er geen gebruik is gemaakt van grafiet voor de accu, dat materiaal maakt de accu efficiënter.


Er zijn dus nogal wat verschillen tussen het topmodel en de goedkopere en compactere G3 S. Dat is voor LG natuurlijk nodig om het prijsverschil naar zichzelf te kunnen verantwoorden. Voor ons is het bij dit soort gevallen echter vooral de vraag of de G3 S wel op kan boksen tegen de concurrentie, want zonder al deze eigenschappen is de G3 S natuurlijk lang niet zo speciaal als de G3.

In onderstaande tabel vind je recente smartphones waar de G3 S het in mijn ogen tegen moet opnemen. Hierbij is gelet op zaken als de prijs en de schermgrootte. Zoals te zien is, zijn er ook veel voormalige topmodellen in het lijstje terug te vinden, deze zitten inmiddels rond een vergelijkbaar prijspunt.

Model Prijs (afgerond)
HTC Desire 610 (review) 240 euro
Nokia Lumia 735 250 euro
LG G3 S 280 euro
Huawei Ascend P7 (review) 320 euro
LG G2 (review) 320 euro
Nokia Lumia 830 320 euro
Motorola Moto X (2013) (review) 320 euro
Samsung Galaxy S4 (review) 325 euro
Google Nexus 5 (review) 335 euro

LG brengt de G3 S uit in de kleuren goud, wit en zwart. Het toestel heeft een adviesprijs van 299 euro. In de prijsvergelijker staat de smartphone op het moment van schrijven voor zo’n 280 euro te koop.