2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

LG heeft wederom een nieuw toestel gepresenteerd, de LG G3 stylus. Dit toestel is een goedkopere versie van het vlaggenschip, de LG G3, daarnaast is het toestel voorzien van een stylus. LG zal het toestel begin september op de IFA voor het eerst publiekelijk tonen.

De LG G3 stylus is een goedkopere versie van het huidige vlaggenschip van LG, de LG G3 (review). De Lg G3 stylus beschikt net als het vlaggenschip over een 5,5 inch scherm, maar de schermresolutie is aangepast van QHD naar qHD. Hoewel dat verschil in letters vrij klein is, is het qua schermresolutie een enorm verschil. De schermresolutie daalt namelijk van 2560×1440 naar 960 x 540 pixels.

Het scherm is dan ook van veel mindere kwaliteit dan het vlaggenschip, als we de overige specificaties bekijken dan zien we een soortgelijk beeld. De opslagcapaciteit is teruggebracht tot 8GB en 1 GB aan werkgeheugen. De Qualcomm Snapdragon 801-chip heeft plaats moeten maken voor een onbekende quad-core chip met een kloksnelheid van 1,3 GHz, waarschijnlijk gaat het hier om een MediaTek-chip, aangezien het toestel ook geen ondersteuning biedt voor 4G en vrijwel alle Qualcomm-modellen dat inmiddels wel bieden.

Aan de achterkant beschikt het toestel over een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 1,3 megapixel camera. Het toestel weegt 163 gram en de accu heeft een capaciteit van 3000 mAh.

LG heeft inmiddels laten weten dat de LG G3 stylus niet in Nederland en België op de markt zal komen. De LG G3 s, een kleinere variant van de LG G3 komt wel begin september in Nederland en België beschikbaar.