De iPhone 6 wordt nog voor zijn komst al vanuit allerlei hoeken aangepakt. Corning wil aantonen dat saffierglas niet zo goed is als gedacht en Samsung legt de nadruk op de grootte van het scherm. Apple wordt verondersteld de schermgrootte op te schalen, Samsung merkt in een reclame op dat het al twee jaar smartphones met grote schermen in het assortiment heeft.

In de aanloop naar de lancering van de iPhone 6 zijn al veel eigenschappen van het toestel uitgelekt. Zo wordt verwacht dat de smartphone in uitvoeringen met een scherm van 4,7 en 5,5 inch wordt uitgebracht. Sinds de iPhone 5 hanteert Apple een schermformaat van 4 inch, bij alle voorgaande modellen was het 3,5 inch.

Aan de andere kant is Samsung al tijden bezig met het pionieren op het gebied van schermgrootte. Het Zuid-Koreaanse bedrijf experimenteerde in eerste instantie met de Galaxy Note-smartphones, waarvan het eerste model uit 2012 een schermgrootte van 5,3 inch had. Het scherm in de Galaxy Note 3 (review) meet 5,7 inch en Samsung bracht ook de Galaxy Mega 6.3 (review) met een scherm van 6,3 inch uit.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf springt met een nieuwe commercial dan ook handig in op de komst van iPhones met een groter scherm, door Apple-aanhangers opnieuw belachelijk te maken. Samsung biedt immers al lang grote schermen.