2min

Microsoft zou van plan zijn om zeer binnenkort twee nieuwe betaalbare Windows Phone-toestellen te presenteren. Het zou gaan om een "selfie"-smartphone met een 5 megapixel camera aan de voorkant en een betaalbare high-end smartphone met een Pureview-camera.

Microsoft introduceerde recent de Lumia 930, Lumia 630 en Lumia 530. Waarvan de eerste het nieuwe high-end toestel is en de twee laatste in het budgetsegment vallen. Daar komen naar verluidt zeer binnenkort nog twee toestellen bij die zeer betaalbaar zijn en elk op hun eigen gebied uitblinken. Stephen Elop, voormalig CEO van Nokia, maar nu topman van de Microsoft Devices-afdeling, zou de twee toestellen hebben gepresenteerd op een interne bijeenkomst.

Het eerste toestel zou een zogenaamde "selfie"-smartphone zijn met een 5 megapixel-camera aan de voorzijde, verder zou het toestel beschikken over een 4,7 inch-scherm. Het toestel zou op dit moment de codenaam Superman dragen. Een foto is helaas nog niet uitgelekt van dit toestel.

Het andere toestel is waarschijnlijk de opvolger van de Lumia 720 en zal waarschijnlijk Lumia 730 gaan heten. Dit toestel moet een betaalbare high-end smartphone worden. Nu is de Lumia 930 ook al te prijzig, de vraag is dan ook op welke prijs Microsoft gaat inzetten. Het unieke aan de Lumia 730, nu nog codenaam Tesla, is dat deze beschikt over een PureView-camera aan de achterzijde. PureView is een cameratechniek van Nokia waarmee je in staat bent om hele goede foto’s te schieten, ook in bijvoorbeeld donkere omgevingen. Voorheen waren de PureView-camera’s alleen beschikbaar in de duurste Nokia-smartphones.

Verwacht wordt dat gelijktijdig met deze twee toestellen ook de Windows Phone 8.1 GDR1 update zal worden aangekondigd. Microsoft zou zo goed als klaar zijn om de toestellen en de update aan te kondigen. De vraag is of het bedrijf dat ook gaat doen of de aankondigingen uitstelt tot de IFA in Berlijn. Een consumentenelektronica beurs in Berlijn die begin september plaats zal vinden.