Bovenstaande foto is volgens bronnen de nieuwste aanwinst van Microsoft, dit is het Windows Phone-toestel voor iedereen die de hele dag selfies loopt te maken. Intern noemt Microsoft dit de "selfie phone" maar in de winkel heet het toestel straks de Lumia 730, of er dan nog steeds Nokia op het toestel zal staan is onduidelijk.

Dit nieuwe midrange toestel is de opvolger van de Lumia 720 en wordt vlak onder de high-end toestellen geplaatst. Het gaat deze keer dan ook niet om een budget-smartphone, welk prijskaartje Microsoft aan dit toestel zal hangen is moeilijk te zeggen, maar wij vermoeden ergens tussen de 200 en de 300 euro. Het toestel draagt nu nog de codenaam "Superman" al wordt het bij Microsoft ook gewoon de "selfie phone" genoemd. Deze naam heeft het toestel gekregen vanwege de 5 megapixel camera aan de voorzijde, het zal echter niet de eerste smartphone zijn met een dergelijke camera aan de voorzijde, Microsoft zal dus wat meer moeten doen om dit toestel als "selfie phone" in de markt te zetten. Verder zal het toestel beschikken over een 4,7 inch scherm met on-screen knoppen, overige specificaties zijn nog niet bekend.

Microsoft zal dit toestel samen met een ander nieuw Lumia-toestel gaan introduceren, beide toestellen zijn al op interne bijeenkomsten getoond, meestal duidt dat op een snelle lancering. Begin volgende maand staat de IFA voor de deur en zullen veel smartphone-fabrikanten weer nieuwe toestellen presenteren, Microsoft Devices heeft echter geen stand op de IFA, de vraag is dus nog even wat het bedrijf precies gaat doen. Ook is nog onduidelijk of de toestellen nog steeds voorzien zullen zijn van het merk Nokia, dat merk moet in de toekomst worden vervangen door Microsoft of een merk van Microsoft, het merk Lumia zal waarschijnlijk wel behouden blijven.