1 min

Nokia gaat naar verluidt een nieuwe Windows Phone uitbrengen waarbij de camera op de voorkant een relatief hoge resolutie zal ondersteunen. Deze smartphone zal daarmee dus de trend rondom selfies volgen.

Het lijkt voor fabrikanten een nieuwe gewoonte te worden om smartphones uit te rusten met een front-camera met een hoge resolutie. Waar de resolutie van deze camera’s de afgelopen jaren bleven hangen rond de 2 megapixel, komen nu veel fabrikanten met smartphones met aanzienlijk betere sensoren op de proppen. Zo ook Nokia, dat een nieuwe smartphone met de codenaam Superman zou voorzien van een 5 megapixel-camera.

Nokia volgt hiermee het voorbeeld van bijvoorbeeld HTC, dat de One M8 (review) eveneens heeft uitgerust met een 5 megapixel-camera op de voorzijde. Acer biedt met de Liquid E3 zelfs een smartphone met een flitser op de voorkant.

De overige specificaties van de Superman zijn nog in nevelen gehuld, wel wordt beweerd dat het toestel mid-range hardware zal krijgen, naast een scherm van 4,7 inch. Welke resolutie het beeldpaneel zal tonen is tevens onbekend.

Het nieuwe Nokia-toestel wordt tegen het einde van 2014 op de markt verwacht. Er zullen dit jaar twee grote updates voor Windows Phone worden uitgebracht, de eerste in juni, de tweede meer richting het einde van het jaar. Superman zal tezamen met de tweede update op de markt komen.

Het is overigens nog onduidelijk welke merknaam op de nieuwe smartphones zal prijken nu Nokia officieel door Microsoft is ingelijfd.