HP heeft ons vandaag laten weten dat de HP Chromebox eindelijk in Nederland te koop is. De Chromebox is een klein kastje van 12,5 centimeter bij 12,5 centimeter dat is aan te sluiten op vrijwel elke monitor en televisie. Het kastje maakt gebruik van Chrome OS, het besturingssysteem van Google dat erg afhankelijk is van de cloud.

De HP Chromebox heeft een adviesprijs van 199 euro en is nu verkrijgbaar bij alle grote retailers in Nederland. Het apparaat kan gemakkelijk achter een monitor worden bevestigt en kan ook eenvoudig worden aangesloten. Het is een ideale desktopvervanger voor mensen die weinig eisen stellen aan een computer. Met een Chromebox kan je alle standaard zaken zoals internetten, e-mailen en tekstverwerken gewoon uitvoeren, voor zwaardere taken zoals games en foto- en videobewerking is een Chromebox niet geschikt. Voor meer informatie over Chrome OS en de mogelijkheden verwijs ik graag door naar onze review over Chrome OS.

De HP Chromebox beschikt over een Intel Haswell Celeron processor, 4GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Daarnaast is er een HDMI- en mini-Display-poort aanwezig om een monitor of televisie aan te sluiten en vier USB 3.0-poorten voor een muis en toetsenbord.