1 min

Tijdens een evenement in New York heeft Google de nieuwe HP Chromebook 11 aangekondigd. Het gaat om een Chromebook met een 11 inch-scherm die volgens Google geschikt zou moeten zijn voor iedere soort gebruiker.

De Chromebook 11 is gemaakt van plastic, maar moet door het magnesium frame toch stevig zijn. Ook is het apparaat erg licht, met een gewicht van net iets meer dan 1 kilogram. Alle aansluitingen zitten aan de linkerkant en de luidsprekers zitten onder het toetsenbord, wat volgens Google ervoor moet zorgen dat het geluid niet wordt gedempt als de gebruiker de Chromebook op zijn/haar schoot zet.

De Chromebook 11 draait vanzelfsprekend op Chrome OS (review) en beschikt over een Samsung Exynos 5250 dual-core processor, een scherm dat een resolutie kan weergeven van 1366 bij 768 pixels en 2GB werkgeheugen. Het apparaat heeft overigens slechts 16GB intern geheugen, maar daar komt wel nog 100GB cloudopslag via Google bij.

De Chromebook 11 beschikt over twee USB 2.0-poorten, WiFi, Bluetooth 4.0, een VGA-webcam en een Slimport video-uitgang. Een 3G-module is optioneel. Naar verwachting zal de accu van de Chromebook 11 bij intensief gebruik zes uur meegaan.

Een opvallend detail is dat de Chromebook wordt opgeladen via een USB-poort. Dat betekent wel dat de gemiddelde gebruiker zijn smartphone en laptop met één lader van prik kan voorzien.

De Chromebook 11 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer de Chromebook 11 in de Benelux uitkomt, is momenteel niet bekend.