2min

Samsung organiseert op 3 september niet alleen een presentatie op de IFA in Berlijn om de Galaxy Note 4 aan te kondigen. Ook in Peking en New York worden Unpacked evenementen georganiseerd, zoals Samsung ze noemt. Als we de afbeelding bekijken wijst alles erop dat de het gaat om de lancering van de Galaxy Note 4.

De teaser die Samsung heeft vrijgegeven wijst op alle mogelijke manieren op een lancering van de Galaxy Note 4. Om te beginnen is de afbeelding getekend. Zo is aan de rechterkant Unpacked te zien met een soort waaier met vier icoontjes. Deze waaier krijg je ook te zien als je op de Galaxy Note 3 met de stylus op het scherm drukt en gelijktijdig de knop indrukt. Daarnaast is de tekst: "Ready? Note the date!" te lezen.

Grote vraag is nog steeds wat de exacte specificaties worden van de Samsung Galaxy Note 4, want er gaan zoveel geruchten dat het lastig is om in te schatten waar Samsung precies voor heeft gekozen. Zo gaat het gerucht dat Samsung opnieuw voor een 5,7 inch scherm heeft gekozen, dit zou betekenen dat het toestel niet groter wordt dan zijn voorganger. Mogelijk zal wel de schermresolutie worden verhoogd naar een 2K-resolutie, 2560 x 1440 pixels. Verder zou Samsung mogelijk kiezen voor een Snapdragon 805-chip of een nieuwe Exynos octa-core processor. Dat het toestel 3GB aan werkgeheugen krijgt lijkt redelijk vast te staan.

Verder gaat men er vanuit dat het toestel wederom een plastic behuizing zal hebben en uiteraard zal beschikken over een stylus. Grote vraag is of Samsung ook de hartslag- en vingerafdruksensor gaat toevoegen. Op 3 september weten we exact hoe het zit als Samsung de Galaxy Note 4 aan de wereld presenteert.