2min

De Samsung Galaxy Note 4 zal op 17 oktober in de Nederlandse winkels liggen, de Gear VR zal nog voor de feestdagen te koop zijn in Nederland en over de Gear S smartphone durft het bedrijf op dit moment nog geen uitspraken te doen. Als eerste zal de Samsung Galaxy Note 4 in de verkoop gaan.

De Galaxy Note 4 is het volgende vlaggenschip van Samsung, de nieuwe phablet is eerder deze maand op de IFA aangekondigd en moet de populaire Galaxy Note 3 gaan opvolgen. De phablet van Samsung beschikt wederon over een 5,7 inch scherm maar ditmaal is de schermresolutie opnieuw een stuk hoger met 2560 x 1440 pixels, volgens DisplayMate beschikt de Note 4 over het allerbeste smartphone-scherm.

Aan de binnenkant is ook gekozen voor de nieuwste chipset van Qualcomm, de Snapdragon 805, dit is een quad-core chip met en kloksnelheid van 2,7 GHz. Er is nog geen smartphone te krijgen in Nederland met deze chipset. Samsung gaat hier ongetwijfeld een nieuw record mee neerzetten. Naast de goede prestaties die deze chip kan neerzetten biedt de chip ook ondersteuning voor LTE-advanced (4G+). Deze nieuwe 4G-standaard wordt momenteel door KPN en Vodafone uitgerold in Nederland en biedt nog sneller mobiel internet. Voor een uitgebreide bespreking verwijs ik graag door naar de Techzine hands-on van de Galaxy Note 4.

Samsung is op dit moment absoluut marktleider in de phablet-markt, smartphones met een scherm groter dan 5,5 inch. Dit jaar krijgt Samsung er echter een geduchte concurrent bij, Apple, met de iPhone 6 Plus, mogelijk leidt dat tot een interessante strijd tussen de twee techgiganten.

Er bestaat ook een variant op de Galaxy Note 4, de Galaxy Note Edge, daarbij loopt het scherm een stukje door aan de zijkant. Dat toestel is vooralsnog alleen in Zuid Korea verkrijgbaar en staat niet gepland voor de Nederlandse markt. Waarschijnlijk omdat de productiecapaciteit zeer beperkt is vanwege het scherm.