2min

Volgens de Zuid-Koreaanse website Whowired gaat Samsung de Galaxy Note 5 al eind juli presenteren, Iedereen gaat er op dit moment nog vanuit dat Samsung de Galaxy Note 5 begin september zal presenteren tijdens de IFA in Berlijn. Samsung zou de lancering willen vervroegen om het gat met Apple te vergroten, het bedrijf denkt op die manier beter te kunnen concurreren.

Samsung kiest er inmiddels al enkele jaren voor om de volgende Galaxy Note te presenteren tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn. Dit jaar gaat het bedrijf daar vanaf wijken als we Whowired mogen geloven. Samsung wil de periode tussen de lancering van de Galaxy Note 5 en de nieuwe iPhones groter maken, zodat het beter kan concurreren met Apple, zeker nu het bedrijf uit Cupertino ook actief is op de phabletmarkt.

Hoewel we normaliter dit gerucht naar het rijk der fabelen zouden verwijzen, klinkt het helemaal niet zo vreemd, Samsung wil zoveel mogelijk Galaxy Note-toestellen verkopen en nu Apple sinds afgelopen jaar ook actief is op de phabletmarkt moet je daar rekening mee houden. Het verplaatsen van de datum waarop het toestel beschikbaar wordt behoort dan zeker tot de mogelijkheden.

Verwacht wordt dat ook de Samsung Galaxy Note 5 flink op de schop gaat dit jaar, waarbij Samsung ook voor dit toestel zal kiezen voor een behuizing van metaal en glas en een eigen Exynos-processor in plaats van een Qualcomm Snapdragon. Volgens geruchten krijgt de Galaxy Note 5 een scherm van 5,89 inch en de Galaxy Note 5 Edge een scherm van 5,78 inch. Verder zouden de toestellen slechts 7,9mm dik worden. Uiteraard zijn de toestellen voorzien van de bekende S-Pen.