Volgens de analisten van Kiwoom Securities Co gaat LG dit jaar meer dan 60 miljoen smartphones verkopen. De LG G3 heeft volgens de analisten een groot aandeel in dit succes. Het toestel zou beter verkopen dan van te voren was verwacht. Als LG inderdaad 60 miljoen toestellen weet te verkopen is het wereldwijd waarschijnlijk de vijfde smartphone-fabrikant.

De concurrentie op de smartphonemarkt is nog steeds moordend en veel fabrikanten hebben moeite om hun positie vast te houden of te verbeteren. LG is echter een van de partijen die elk jaar een stukje groter wordt, vorig jaar verkocht het bedrijf 47,6 miljoen exemplaren en de twee jaren daarvoor bleef het steken rond de 20 miljoen exemplaren. Als het bedrijf dit jaar 60 miljoen exemplaren weet te verkopen groeit het opnieuw.

Hoewel het verkopen van 60 miljoen smartphones zeer netjes is, zijn er nog een hoop partijen die het beter doen. Samsung verkocht vorig jaar ruim 300 miljoen smartphones en Apple zo’n 150 miljoen. Deze aantallen zullen in 2014 ongetwijfeld wat afwijken, maar is nog steeds flink meer dan 60 miljoen. Daarnaast verwacht Huawei dit jaar 80 miljoen toestellen te verkopen. Lenovo, weliswaar nog niet actief in Europa met smartphones, groeit ook nog steeds en zal waarschijnlijk ook meer dan 60 miljoen smartphones verkopen in 2014. Waarmee LG waarschijnlijk de vijfde smartphone-fabrikant wordt. Sony heeft recent de verwachtingen voor het aantal smartphone-verkopen voor 2014 naar beneden bijgesteld van 50 miljoen naar 43 miljoen.

LG zou vooral veel succes hebben met de LG G3, het vlaggenschip van het bedrijf. LG zou als doel hebben om het toestel dit jaar in meer dan 100 landen te verkopen.