2min

LG wil dit jaar 10 miljoen exemplaren van de LG G4 verkopen, het huidige vlaggenschip van het bedrijf is sinds de lancering in mei vorig jaar tussen de 6 en 7 miljoen keer verkocht. Daarmee is de doelstelling voor het nieuwe vlaggenschip zo’n 33 procent hoger. De LG G4 moet echter nog worden aangekondigd.

LG zal waarschijnlijk in april of mei van dit jaar zijn nieuwe vlaggenschip presenteren. De LG G4 wordt de opvolger van de LG G3 (review), de doelstelling van LG is helder, het bedrijf wil het nieuwe vlaggenschip 33 procent vaker verkopen dan het huidige. Of het bedrijf dat ook gaat halen is nog maar de vraag, in de smartphonemarkt wordt een heftige concurrentiestrijd uitgevochten en de Chinese fabrikanten mengen zich er ook steeds meer in.

LG was na Samsung en Apple een van de succesvollere fabrikanten het afgelopen jaar. Het verschil is echter nog steeds gigantisch groot, LG wist het afgelopen jaar tussen de 6 en de 7 miljoen exemplaren te verkopen van zijn vlaggenschip, terwijl Samsung naar verluidt al 12 miljoen exemplaren verkocht in de eerste drie maanden. Op dit moment zou de Galaxy S6 al 15 miljoen keer zijn verkocht aan de telecomproviders wereldwijd, dat is dus nog voordat het toestel daadwerkelijk in de verkoop is.

Daar komt nog bij dat de Chinezen ook steeds meer uitpakken in Europa. De afgelopen jaren hebben we Huawei zien opkomen en dat bedrijf kan zich al minimaal meten aan LG op de smartphonemarkt in Nederland. Daar komt nu ook Lenovo bij dat sinds eind vorig jaar Motorola volledig in handen heeft. Het wordt dus opnieuw drukker op de smartphonemarkt.

Dat wil overigens niet zeggen dat LG bij voorbaat kansloos is, vorig jaar wist het met de LG G3 hoge ogen te gooien. Mogelijk slaagt het daar dit jaar opnieuw in met de LG G4.