1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft de mogelijkheid toegevoegd om video’s in Quad HD-resolutie te bekijken, indien de video in deze resolutie beschikbaar is. Dankzij deze optie kunnen de eigenaars van de LG G3 tijdens het bekijken van video’s genieten van de volledige resolutie die de smartphone biedt.

De LG G3 (review) beschikt over een scherm dat 2560 bij 1440 pixels kan tonen. Die resolutie wordt ook wel Quad HD genoemd. Vooralsnog is het aantal toepassingen dat deze resolutie volledig benut nog beperkt, maar dat is uiteraard een kwestie van tijd.

Google zet alvast een grote stap door de YouTube-app voor Android de mogelijkheid te bieden om Quad HD-resoluties binnen te hengelen. Dat gebeurt indien de 1440p-resolutie wordt gekozen. Deze optie komt natuurlijk enkel beschikbaar wanneer de video ook minimaal met deze resolutie is geüpload naar de dienst.

Uiteraard komt ook een hoger dataverbruik om de hoek te kijken, het is niet aan te raden om veelvuldig via je dataverbinding Quad HD-video’s te bekijken. Je accuduur en de duur van het bufferen worden ook negatief beïnvloed.