Vandaag komt GSMArena met een zeer specifieke lanceerdatum voor de opvolger van de populaire Moto G. Volgens de website zal de Moto G2 samen met de Moto X+1 op 10 september in de verkoop gaan, waarbij de Moto G2 een adviesprijs krijgt van 250 euro inclusief BTW.

De Moto G2 zou volgens GSMArena voorzien worden van een 5 inch-scherm met een HD-resolutie (1280 x 720). Dit is dezelfde resolutie als bij de eerste Moto G, maar deze beschikte over een 4,5 inch scherm. Aan de binnenkant zou het toestel voorzien worden van een vernieuwde Snapdragon 400-processor, een quadcore-model met een kloksnelheid van 1,2 GHz en een Adreno 305 GPU, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Verder krijgt het toestel naar verluidt een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde. De 8 megapixel-camera zou video’s kunnen opnemen in maximaal 720p (1280 x 720 pixels). Het toestel zou geleverd worden met Android 4.4.4 KitKat.

De kans is groot dat Motorola ervoor zal kiezen om de Moto G2 begin september tijdens de IFA aan te kondigen. Dit is een grote elektronicabeurs in Berlijn waar ook veel andere smartphonefabrikanten hun nieuwe toestellen presenteren. Motorola is zelf echter niet aanwezig op deze beurs, het bedrijf zou dan of een kleinschalig evenement in Berlijn moeten organiseren of gewoon een persbericht de deur uit doen.

Er gaan echter nog geruchten dat Motorola ergens eind augustus het nieuwe vlaggenschip de Moto X+1 en de eerste wearable zal presenteren, de Moto 360. Wellicht dat het bedrijf dan ook de Moto G2 zal aankondigen. In elk geval lijkt Motorola nog voldoende op de planning te hebben staan. De Moto G (review) was het eerste echte grote succes van Motorola sinds het bedrijf Android-smartphones maakt.

Motorola moet later dit jaar eigendom worden van het Chinese Lenovo, dat bedrijf heeft begin dit jaar al overeenstemming bereikt met Google over de overname van Motorola. Het wachten is echter nog op goedkeuring van alle autoriteiten.