2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony lijkt een goedkope Xperia phablet in ontwikkeling te hebben met een schermdiagonaal van 6,1 inch. Dat blijkt uit een benchmarkresultaat van GFXBench. Het toestel heeft als naam de Sony D2203 en is voornamelijk voorzien van goedkopere hardware.

Op basis van de hardware kunnen we stellen dat Sony werkt aan een budget phablet. Met een scherm van 6,1 inch is er geen twijfel dat dit toestel in de phablet categorie valt. Het scherm krijgt een schermresolutie van 854 x 480 pixels, een resolutie die wel erg laag is voor een toestel met een 6,1 inch scherm. We komen uit op 160 pixels per inch, dat is echt enorm weinig.

Aan de binnenkant heeft Sony gekozen voor een Snapdragon 400-chip, wat neer komt op een quad-core chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz en een Adreno 305 GPU. Waarschijnlijk betreft het hier geen 4G-versie. Het toestel is verder voorzien van 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is een 5 megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde een 0,3 megapixel camera.

Het toestel draaide toen de benchmark werd uitgevoerd op Android 4.4.2, wat een zeer recente versie is. Of het hier gaat om een prototype of een toestel wat daadwerkelijk op de markt zal komen is onduidelijk. Als het toestel op de markt gaat komen dan zal het waarschijnlijk een prijskaartje krijgen van maximaal 200 a 250 euro.

Sony heeft tot op heden pas één phablet op de markt gebracht, de Sony Xperia Z Ultra (review), maar dit was een high-end phablet. Mogelijk kondigt Sony deze goedkope phablet ook aan tijdens de IFA-persconferentie op 3 september.