1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens de IFA in Berlijn zal Huawei een persconferentie beleggen, maar het lijkt erop dat een vitaal deel van de informatie van tevoren al naar buiten is gekomen. Vandaag zijn screenshots van een nieuwe interface uitgelekt, alsmede details over een nieuwe smartphone.

Huawei voorziet Android-smartphones van een eigen skin, genaamd Emotion UI. Op de Ascend P7 (review) staat versie 2.3, maar versie 3.0 zit eraan te komen. Daarbij gaat Huawei mee in de trend om de elementen veel platter te maken. De keuze om het applicatie-overzicht weg te laten blijft gehandhaafd.

Ook zijn details over de Huawei Glory 6 uitgelekt. Het toestel zal voorzien worden van een Full HD-scherm, het rekenwerk wordt verricht door een octacore-processor in een Kirin-chipset van HiSilicon, een dochteronderneming van het Chinese bedrijf. Ook is er 3GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit.

Een spannende eigenschap van de Glory 6 is dat niet alleen het scherm reageert op aanrakingen, dat geldt namelijk óók voor de bezel. Druk je bijvoorbeeld op de rechterbovenkant van de voorzijde, dan neemt de Glory 6 vliegensvlug een foto met de primaire camera. Dit proces is hieronder te zien.


Het is nog onduidelijk of Huawei deze Glory 6 tijdens de IFA zal aankondigen.