Vanwege de negatieve houding van de consument en ontwikkelaars tegenover webbrowser Internet Explorer zou Microsoft intern overwegen een andere naam te gaan hanteren. Dat wordt bekendgemaakt tijdens een Ask Me Anything-sessie op Reddit.

Oude versies van Internet Explorer leveren veel consumenten en ontwikkelaars helse herinneringen op, maar nieuwere versies zijn aanzienlijk beter. Niet in de minste plaats omdat Microsoft zich tegenwoordig beter aan webstandaarden houdt. Op Reddit laat het ontwikkelteam achter de browser weten dat Microsoft overweegt een andere naam te hanteren om de negativiteit achter zich te laten.

Op de vraag of Microsoft wel eens een andere naam voor Internet Explorer overwogen heeft wordt het volgende geantwoord: "Het is intern gesuggereerd. Ik herinner me een lange conversatie via e-mail waarin veel mensen een gesioneerd debat aan het voeren waren over dit onderwerp. Er waren veel ideeën over hoe we de negatieve houding achter ons konden laten."

Dat wekt de indruk dat het om een discussie van enkele jaren terug gaat, maar in een latere reactie wordt aangegeven: "De bewuste discussie was zeer recent (slechts enkele weken geleden). Wie weet wat de toekomst brengt."

Het veranderen van de productnaam is een makkelijke manier om de minder onderlegde consument onverdacht met een schone lei te laten beginnen. De toekomst zal vertellen of Microsoft inderdaad voor deze strategie kiest.

Lees meer