Microsoft heeft officieel bevestigt dat het merk Internet Explorer wordt geschrapt in Windows 10. De browser blijft wel op de achtergrond aanwezig in het besturingssysteem om ondersteuning te bieden voor verouderde websystemen, maar de nieuwe browser die nu nog onder de naam "Project Spartan" opereert wordt de nieuwe standaard browser, de definitieve naam van deze browser is nog niet bekendgemaakt.

Chris Capossela, hoofd van de marketingafdeling van Microsoft, heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een nieuwe naam en een nieuw merk voor de Spartan-browser. Op dit moment heeft Microsoft een onderzoek lopen waar de nieuwe naam en het nieuwe merk aan moeten voldoen.

Uit eerder onderzoeksgegevens is naar voren gekomen dat het merk Microsoft het sterkst is, veel sterker dan Windows of Internet Explorer. De kans is dan ook groot dat de naam van de nieuwe browser zal beginnen met Microsoft. Hopelijk kiest het bedrijf niet voor Microsoft Explorer of Microsoft browser, maar iets uniekers, wellicht Microsoft Spartan. Google heeft hetzelfde gedaan bij de introductie van zijn eigen browser, die werd in de markt gezet als Google Chrome, inmiddels is Google Chrome bekend genoeg waardoor de browser tegenwoordig gewoon Chrome genoemd wordt.

Internet Explorer blijft zoals gezegd gewoon aanwezig in Windows 10, voornamelijk om ondersteuning te bieden voor verouderde zakelijke webapplicaties. Uiteindelijk zal Internet Explorer in een toekomstige Windows-versie worden geschrapt, hoe snel dat gaat gebeuren is onduidelijk.

Veel tijd heeft Capossela niet meer om een merk te vormen voor de nieuwe browser, vandaag is bekend geworden dat Windows 10 deze zomer al verschijnt in 190 landen.

Lees onze uitgebreide review over Windows 10.