1 min

Er is een video online verschenen waarin de BlackBerry Passport is te zien waar Android 5.0 Lollipop op draait. In de video wordt Android uitgebreid getoond inclusief wat unieke functies, zoals een widescreen-optie zodat apps er ook mooi uit zien op het vierkante scherm.

Dat BlackBerry druk bezig is met Android-toestellen is inmiddels geen geheim meer. Eerder lekte er al foto’s uit van een Blackberry met Android en een uitschuifbaar fysiek toetsenbord. Nu lijken bestaande BlackBerry-toestellen die nu draaien op BlackBerry 10 de optie te krijgen te upgraden naar Android. We gaan er vooralsnog vanuit dat BlackBerry nog geen afscheid gaat nemen van zijn eigen besturingssysteem en het geen verplichte update wordt.

De BlackBerry Passport is van zichzelf een redelijk uniek toestel omdat het een vierkant scherm heeft en een fysiek toetsenbord. BlackBerry heeft softwarematig een zogenaamde widescreen-optie toegevoegd zodat apps ook mooi worden getoond op het vierkante scherm. BlackBerry heeft in het dropdown-menu waar de schakelaars zitten voor onder andere WiFi en Bluetooth ook een schakelaar toegevoegd voor de widescreen-optie.

Wanneer de Android-toestellen van BlackBerry gaan verschijnen en welke bestaande BlackBerry-gebruikers eventueel kunnen upgraden vanaf BlackBerry 10 naar Android is nog onduidelijk. Wellicht dat BlackBerry later dit jaar een persconferentie houdt. Het bedrijf wil er in elk geval alles aan doen om zijn beveiligde software ook beschikbaar te maken voor Android, zodat het bedrijf enterprisediensten kan blijven leveren.