Uitgelekte screenshots afkomstig van de LG G3 tonen dat het Koreaanse bedrijf meedoet aan de trend om besturingssystemen zo plat mogelijk te maken. De gelekte afbeeldingen tonen een interface met veel iconen in de vorm van vierkanten en cirkels.

Volgens de geruchten wordt de LG G3 voorzien van een QHD-scherm dat 1440 bij 2560 pixels toont. Hoe groot het scherm zal zijn is echter nog onduidelijk. Wel krijgen we nu een beeld van wat er op het scherm van de LG G3 zal verschijnen.

De interface van de LG G3 en zijn voorganger naast elkaar gelegd

De uitgelekte afbeeldingen tonen aan dat LG hard heeft gewerkt aan een herontwerp van de interface die in weinig opzichten nog lijkt op die van bijvoorbeeld de G2 (review), het huidige vlaggenschip van het merk. Iconen zijn vierkant of rond, er lijkt geen tussenmaat te zijn. Bij de G2 hanteren iconen nog allerlei uiteenlopende vormen. Door deze nieuwe beperking wordt het uiterlijk waarschijnlijk wat rustiger voor het oog.

Het notificatiecentrum gaat ook flink op de schop en doet in sommige opzichten ook wat denken aan het Action Centre van iOS 7, door de ronde minimalistische iconen voor het aan- en uitzetten van systeemfuncties.

LG maakt een persoonlijke assistent

Net als veel andere fabrikanten lijkt LG ook op de proppen te komen met een persoonlijke assistent. In een widget wordt aangegeven dat de gebruiker wellicht een paraplu wil meenemen omdat het ’s middags zal gaan regenen. Volgens Digital Trends is de assistent niet gebaseerd op Google Now.