1 min

LG heeft een nieuwe serie draadloze speakers, sound bar en netwerk bridge aangekondigd genaamd Music Flow. LG wil met Music Flow de concurrentie aan gaan met Sonos, het hele systeem heeft dan ook veel weg van Sonos. Zo heeft LG een Music Flow Player App voor iOS en Android gereed waarmee de gebruiker zijn hele muziekbibliotheek kan afspelen vanaf zijn smartphone of tablet.

LG brengt een volledige set op de markt bestaande uit drie draadloze speakers H3, H5 en H7 met respectievelijk 30, 40 en 70 watt, een sound bar voor bij de televisie, de HS6 met 320 watt en tot slot een netwerk bridge om het geheel te verbinden. De set zal in september beschikbaar komen in het Verenigde Koninkrijk, Nederland en België moeten een maandje langer wachten, hier verschijnt de set in oktober. Helaas heeft LG nog geen prijzen bekendgemaakt.

Om van deze nieuwe set een succes te maken is de bediening van vitaal belang, daar lijkt ook LG zich te hebben gerealiseerd want de LG Music Flow Player app beschikt direct al over ondersteuning van je lokale muziekbibliotheek maar ook over een koppeling met diensten als Spotify, Deezer, Napster en TuneIn.

De groot vraag blijft nog even of LG de concurrente met Sonos ook op prijs gaat voeren.