Asus heeft vanmiddag op Twitter een foto geplaatst, in de nogal donkere foto is een silhouet te zien van een afgerond vierkant met de tekst: "Time has been transformed, and we have changed.". Daarboven is een vermelding te vinden naar de IFA in Berlijn op 3 september, waaruit wij concluderen dat Asus een smartwatch zal presenteren op 3 september.

Op basis van de teaser die Asus nu heeft verspreid weten we het zeker, het Taiwanese bedrijf gaat een smartwatch presenteren op de IFA. Het bedrijf zal dit doen op 3 september en het gaat zeer hoogstwaarschijnlijk om een smartwatch die draait op Android Wear en daardoor ook met andere Android-toestellen uit de voeten kan. De gebruiker zit dan niet vast aan een Asus-smartphone.

De smartwatch van Asus is al een aantal keer opgedoken in geruchten, Asus zou accuduur enorm belangrijk vinden voor een smartwatch. Verder zou Asus werken aan besturing via spraak en gebaren. Het is Asus echter goed gelukt om de details rond de smartwatch goed geheim te houden want echte concrete details hebben we nog niet.