1 min

Uit een certificering van TENAA blijkt dat de Sony Xperia Z3 een fractie lichter en kleiner wordt dan Sony’s huidige vlaggenschip. De specificaties van de smartphone lijken echter grotendeels gelijk te blijven.

Sony lijkt met de Xperia Z3 intern geen bijzondere wijzigingen door te voeren, dat is al vaker beweerd. Het nieuwe vlaggenschip zal vrijwel dezelfde specificaties krijgen als zijn voorganger, de Xperia Z2 (review). Het grootste verschil is dat er een andere uitvoering van de Snapdragon 801-chipset wordt toegevoegd, waarbij de quad-core processor niet op 2,3 maar 2,5GHz tikt.

Toch zal de Xperia Z3 wel veranderingen met zich meebrengen, zoals een nieuw ontwerp. Dat blijkt ook uit een certificering van het Chinese TENAA, een overheidsorgaan dat draadloze apparaten keurt. Uit de certificering blijkt namelijk dat het toestel lichter en kleiner wordt dan de Xperia Z2.

Het gewicht van de Xperia Z3 is volgens de vermelding 158,4 gram, terwijl de Xperia Z2 163 gram weegt. De omvang is met 146,5 x 72,4 x 7,35 ook kleiner dan de 146,8 x 72,4 x 8,2 van de Xperia Z2. De omvang van de behuizing van de Xperia Z3 neemt in vergelijking met de voorganger procentueel gezien met bijna 12 procent af.

Sony kan overigens nog wel veranderingen hebben doorgevoerd op het gebied van bescherming tegen stof en water. De Xperia Z2 heeft een IP58-certificering, terwijl eerder deze week een variant van de Xperia M2 met een IP68-certificering is aangekondigd.

De Sony Xperia Z3 wordt hoogstwaarschijnlijk op 4 september gepresenteerd.