1 min

Uit cijfers van AdDuplex blijkt dat Windows Phone 8.1 op 24,4 procent van de Windows Phones is geïnstalleerd. Windows Phone 8 is nog goed voor het grootste aandeel terwijl er ook nog veel Windows Phone 7-toestellen in gebruik zijn.

De verschillende versies van Windows Phone 8 zijn gezamenlijk goed voor 80,9 procent van de toestellen. AdDuplex meldt dat 19,2 procent van de Windows Phones nog op een versie van Windows Phone 7 draait. Daarmee komen we boven de 100 procent uit, wat waarschijnlijk door de afronding van de cijfers komt.

De groei van Windows Phone 8.1 is aanzienlijk te noemen, een maand geleden draaide de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem nog op 11,9 procent van de apparaten. In een maand tijd groeit het aandeel dus met maar liefst 12,5 procent.

95 procent van de apparaten is afkomstig van Microsoft (Nokia), een half procent meer dan een maand geleden. De andere partijen moeten het dus doen met de kruimels: HTC, Samsung en Huawei zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 3,3, 1,1 en 0,7 procent van de Windows Phones.

AdDuplex gebruikt voor het meten van de cijfers het advertentienetwerk dat het beheert. Dat netwerk bestaat uit bijna 4500 applicaties.